Saltear al contenido principal
info@lunicorn.cat 691803853

Els rucs donen patades?

Que reparteix patades a tort i a dret… és un dels rumors o pre-judicis que sovint es tenen sobre els rucs.

Avui volem respondre a la pregunta que ens fan moltes persones que entren en contacte amb els rucs per primera vegada: Els rucs donen patades?

No!!!! En podrien donar, és clar, i per això sempre hem de ser prudents (com amb qualsevol animal) i seguir unes indicacions concretes a l’hora d’apropar-nos-hi i interaccionar amb ells, però la realitat és que en una situació i relació normal amb les persones, això no passa.

És molt estrany que un ruc doni una patada a una persona.

En general els rucs són animals molt pacients i tolerants (i els rucs entrenats per a estar amb persones i realitzar intervencions assistides amb animals ho són moltíssim). Precisament el ruc és idoni per al treball amb gran diversitat d’usuaris per la seva fisiologia i caràcter, clicant aquí  en pots saber més. Quan alguna cosa no els va bé t’ho fan saber de diverses maneres (com ara movent la cua, les orelles, fent un cop de peu a terra…), a més a més avisen més d’una vegada quan quelcom els molesta, de manera que donar una patada seria per a ells l’última opció.

Si un ruc ho fés seria per un motiu «raonable», és a dir perquè algú li ha fet alguna cosa «greu». Podria passar que un ruc es sentís agredit, per exemple, perquè està lligat o acorralat i de cop i volta sent algú que ràpidament i sorollosament se li acosta per darrere, aleshores ho pot interpretar com un perill i donar un cop de peu… per això sempre hem de ser prudents i estar atents.

Parlem d’animals i res és matemàtic, però si t’hi relaciones amb calma, respecte, paciència, atenció i prudència (i millor encara assessorat o acompanyat per una persona que els coneix bé) et sentiràs segur i còmode i sens dubte gaudiràs de la seva companyia.